„Изправи се! Мутри вън!“ поиска комисия за „подпорната стена“ на Алепу и къщата в Барселона

Народният представител Живко Табаков пита защо прокуратурата бездейства

Комисия за разследване на така наречената „подпорна стена“ на Шофьорския плаж на Алепу, продажбата ѝ от преди броени дни и къщата в Барселона, поиска във видео във Фейсбук народният представител от „Изправи се! Мутри вън!“ Живко Табаков, който е и областен координатор на „Изправи се.БГ“ за Бургас.

Защо прокуратурата бездейства по казуса с изливането на бетон на Шофьорския плаж и за къщата в Барселона, са част от въпросите, които той задава.

В отговор на организираната пропагандна група от ГЕРБ на Алепу по-рано днес той напомни, че съпругът на вицепремиера Екатерина Захариева е архитект на така наречената „подпорна стена“, заради което над строежа има политически чадър от страна на институциите.

Табаков допълни, че самият премиер нарече бетона „къщички за птици“ и категорично отказваше да признае, че това е строеж на хотел, тъй като строителните дейности се извършват от близка до него фирма.

Според Табаков продажбата трябва да е проверена, като той зададе задочно въпроси към премиера Борисов за редица неразследвани скандали от последните години на неговото управление, като „Кумгейт“, „Апартаментгейт“, „Суджукгейт“, „Ало, Ваньо“, къщата в Барселона, пълните чекмеджета и Мата Хари.

Табаков пита присъстващите във видеото на ГЕРБ кметове на Стара Загора и на Бургас дали е съвпадение спечелването на обществени поръчки за електробуси при сходни условия в двата града от една и съща фирма, близка до тях, което той нарича „скандал за милиони“.

Колеги, припомняме, че на 30 април, на Разпети петък, Манолова лично отиде на Алепу, за да припомни, че за изливането на бетон на Шофьорския плаж правителството на Борисов продължава да мълчи и да не предприема никакви действия по отстраняване на бетона.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)