Избраха Бербатов за президент на БФС

На конгрес на Българския футболен съюз, организиран от екипа на „Р-Еволюцията е тук“, за президент на централата бе избран Димитър Бербатов, научи ЗАРАТА от БНТ.

Бившият национал спечели с пълно мнозинство от 100% от гласувалите за него 76 делегата, които присъстваха на събитието, провеждащо се в Зала 3 на Националния дворец на културата в столицата.

От Българския футболен съюз определиха мероприятието като „нелигитимен фарс“ и заявиха, че са сезирали ФИФА и УЕФА за „трагикомедията“, случваща се в НДК.

По-рано през деня със 75 гласа „За“ бе гласувано освобождаването на Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителният комитет на БФС от позициите им в централата. След това делегатите гласуваха отново със 75 гласа „За“ новият президент на БФС да има правото да управлява максимум три мандата.

„Благодаря ви още веднъж за присъствието, за вота на доверие, който ми давате. Основен приоритет ще бъде това обединение, което минава през един честен и прозрачен конгрес. Мисля, че това е най-демократичният вариант всички хора да представят своите идеи. Започваме да градим, не да рушим, и то заедно“, бяха първите думи на новоизбрания президент на БФС – Димитър Бербатов.

Сега предстои да се гласува и новият Изпълнителен комитет на централата, като Бербатов даде и своите предложения за членове, които да го съставят.

„Това са хора, които мисля, че заслужават място в този Изпълком, но в крайна сметка Вие решавате. Всеки ще отговаря за дадена функция и за определен критерий, предлагам футболни хора и такива от бизнеса. Моите предложения са Стилиян Петров, Мартин Петров, Петър Величков, Борис Станков, Бойко Величков, Михаил Мадански, Ясна Ставрева, Милен Русев, Бисер Цолов, Светослав Петров, Николай Жейнов, Георги Попов. Вашето мнение е най-важното за мен, това е най-важното гласуване“, заяви бившият национал.


image0 (9K)