Стара Загора

Изследвания за остеопороза в Стара Загора. Цена – само 10 лева

Изследвания за остеопороза в Стара Загора ще се проведат на 24 октомври в РЗИ-Стара Загора. Цената е само 10 лева. Кампанията е по повод Световния ден за борба с остеопорозата

На 20 октомври се отбелязва Световния ден за борба с остеопорозата. Той е насочен към повишаване на информираността както в личен, така и в обществен план с оглед огромното страдание и финансова тежест, което това трето по значимост след сърдечно-съдовите и раковите заболявания налага страдание на милиони хора по света.
Как да открием навреме симптомите и предотвратим развитието на остеопорозата е водещата тема за тазгодишния Световен ден за борба с остеопорозата.

[ad id=“225664″]
Сред фрактурите, които са последица от остеопорозата, най-коварни са тези на прешлените, които бавно и неусетно се промъкват в живота на болния, често замаскирани като болка в гърба, която отдaваме на годините, преумората или обездвижването. Често този тип фрактури убягват дори и от вниманието на лекарите: статистиката сочи, че само около 40% от възрастните жени и по-малко от 20% от възрастните мъже, които имат рентгеново изследване с видими прешленни фрактури, са насочени към изследване за остеопороза.

Световната кампания „Познавате ли признаците на остеопорозата?“ ще се реализира в Стара Загора на 24 октомври. Събитията се провеждат със съдействието на регионалните здравни инспекции в страната и се координират от Асоциация „Жени без остеопороза“.

В РЗИ – Стара Загора от 10:00 часа ще се проведат изследвания на телесен състав и костна плътност. Посетителите ще могат да се запознаят с някои лесни начини да открият признаците на заболяването, както и да определят личните си рискови фактори с теста на Международната фондация по остеопороза и теста на Световната здравна организация.
Изследванията са на цена 10 лв., след предварително записване на тел. 0884 714439.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Ливърпул отказа Тотнъм за Топ 4 с бой на „Анфийлд“

"Мърсисайдци" спечелиха с 4:2...

2 часа ago

Бързи и лесни прически, готови за под 5 минути

Какво да си направите, когато бързате...

2 часа ago

Холивудски актьор ще става бос на Илия Груев в Лийдс

Уил Феръл е закупил голям дял в "спящия гигант"...

4 часа ago

Най-добрите любовни комбинации за зодия Телец

Вижте кои са, ако сте представител на тази зодия...

5 часа ago

Историите ON AIR: За спасителното чудо на Воскресението!

Възкресението на Исус е историческият факт, който поставя основата на християнството...

5 часа ago
image0 (9K)