Или хората на гишетата ще работят в полза на гражданите и на бизнеса, или ще си ходят. Борбата ще е безмилостна

Или хората на гишетата ще работят в полза на гражданите и на бизнеса, или ще си ходят. Борбата ще е безмилостна.

Това заявява Бойко Борисов по време на Националния конкурс за награди “Икономика на светло” 2016 г. на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Публикувано е видео във фейсбук профила на Борисов.

Най-трудно е да променим манталитета на администрацията, призна той. „Ако успеем, ще бъде най-важната реформа в нашата работа“.   „Можем да си подредим държавата, не е сложно, но трябва взаимна връзка. Нито критиката, нито сигналът ще ме обидят, защото съпротивата на администрацията е голяма. Така е свикнато. Искат да видят резолюция, печат. В данъчното всичко се прави по електронен път, защо не го направят в МВР?   Затова в тези съвещания съм вкарал и данъчните, за да помогне на МВР да се измъкне от това статукво там. Всеки ден наши сънародници излизат от там с усещането, че нещо не е наред, защото Минка на гишето си решава кръстословица и е кисела днес”, коментира премиерът.

„Обещавам ви, че в рамките на няколко седмици ще имаме резултат. След това и за кадастъра ще ми трябва помощ. Имаме малко хора, които работят и като ги пращаме по гишетата с дни, губим.  Убеден съм, че ще успеем, но ще е много трудно”, категоричен е той.


image0 (9K)