Илиaна Раева със силни думи след смъртта на Милен Цветков: Да се замислим как постъпваме към живите

„Бог да прости Милен Цветков. Светлина по пътя му. Не съм била в приятелски и близки отношения с него, но сме се засичали служебно няколко пъти“. Това публикува във „Фейсбук“ председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Тя опрели инцидента като нелепа смърт и си припомни как по същия начин преди години е починал неин приятел.

Ето какво още е написала Раева в публикацията си:

„Много нелепа смърт. По същия начин преди години почина наш приятел. Спрял с колата и отзад един се засилил и го уби на място.
В момента, в който Наско ми каза как е починал, се сетих за една сентенция, за която винаги се сещам, когато някой млад човек почине : “Добрите умират млади, а лошите трудно.” Разбира се, разсъждавала съм върху нея и в най-общ смисъл я разгадавам като: Някой млад и добър се е отървал от Ада.. Разбира се, има и много по-дълбок смисъл, но не затова си позволих да напиша нещо по темата.

Кой е 22-годишният, убил Милен Цветков на Великден

Толкова много коментари тук във фейсбук за Милен от много познати и непознати. И винаги е така, когато си замине някой популярен и в по-голяма степен харесван човек.
Но честна дума, аз се възмущавам винаги, когато този починал човек, не е получил цялата тази сърцераздирателна “ария” приживе, а винаги когато си замине.

Не я е получил когато е имал нужда от сериозна подкрепа, от сериозни и известни на обществото хора, на които би им се чула думата. Да! Не ми харесват воплите ви, защото те вече нямат смисъл за заминалия си! Да бяхте писали, когато е имал нужда от дълбокосмислените ви словоизлияния…

Свидетел: Грешки, минути след катастрофата, погубиха Милен Цветков

Позволявам си да упреквам, защото винаги съм защитавала, подкрепяла и помагала, когато съм имала повод и възможност на смелите, силните, можещите, знаешите и значимо различните, които са имали тази нужда! На ИСТИНСКИТЕ! И съм го правила безкористно и с цялата си вяра и сърце, докато са били живи! Когато е имало смисъл. Затова, при такива тъжни и трудни за приемане ситуации като тази трагична смърт, би трябвало да се замислим как постъпваме към живите.
А иначе… за убиеца…


Той няма да остане ненаказан, защото всеки получава наказанието си. От Истинския Съд! Не от негови жалки и изкривени земни отражения…
Покой и светлина на душата ти, Милене! Възможно е достойно да си изпълнил житейската си Мисия…
Само един Бог знае…
Съболезнования на близките“.


image0 (9K)