Имаме сделка! Задкулисна… Чака ни нов кабинет тип „Беров“

Имаме сделка! Задкулисна… Чака ни нов кабинет тип „Беров“. След заседанието на КСНС Бойко Борисов намекна, а Цветан Цветанов заяви в прав текст, че ГЕРБ ще подкрепи правителство на Патриотичния фронт. Валери Симеонов от своя страна се обяви в любов към „кадърните и компетентни министри от сегашното правителство“, които даже назова поименно – Москов, Лили Павлова, Влади Горанов, Ивелина Василева, Ангелкова. Искал да ги запази и в кабинета на Патриотичния фронт.

Така стигаме до нова гротеска на политическия инженеринг у нас – да „управлява“ партия, която е спечелила едва 8% от гласовете. Всъщност, кукловодите на задкулисието са ни подготвили нов кабинет, при който ще се размие политическата отговорност, а олигарсите ще продължат да експлоатират ресурсите на страната.

След като мантрата за „стабилност“ не успя, сега ни се предлага нова – „национално отговорен кабинет“. В главните роли на кукленото шоу този път са предвидени агент Иван и Валери Симеонов, а поддържащи роли са оставени и за така наречените реформатори, за Волен Сидеров, както и за бившите съратници на Бареков от БДЦ. Всичко това с мощната подкрепа на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Хоризонтът на управлението на подобен кабинет е ясен – 5-6 месеца (според Цветанов), освен ако безвластието не се услади на кукловодите и те не решат да му дадат по-дълъг живот.

Българинът, обаче, напоследък взе да обърква сметките на задкулисието, което явно показва, че не е разбрало протестния вот на президентските избори. Нищо чудно гневът да изригне, а поводи ще има много…

 


image0 (9K)