Има ли смисъл да се косим на Иво Христов и Захарова?

Краткият отговор е – НЕ. Дали сме им възможност да плещят каквото им се диктува – спазват си ангажиментите. Мария Захарова се бори срещу епизодичното разкрасяване на Паметника на съветския войн защото го държим този паметник в центъра на София.

[ad id=“255238″]

Между другото най-ми хареса с анимационни герои, в оригинал е наистина много грозен.
Ама само ние, поляците, унгарците и Прибалтика така сме правели с тези паметници. Сериозно? И не е ясно защо? Да обясня тогава – защото няма нормална държава, която да си курдиса в центъра на столицата паметник на окупаторите си. Като сме го направили, не сме
били точно държава, камо ли нормална, но сега вървим бавно, лъкатушейки и всепак по правилния път. Въпросният паметник има място само в исторически музей на тоталитаризма. Иначе, ако така ще зачитаме историята, до него трябва да турим поне още два паметника – на
Василий Българоубиец и скулптурен комплекс на Орхан I, Мурад I, Баязид I и Мехмед I – ще стане поучителен музей на открито на поробителите български, допринесли активно за откъсване на страната ни от естественото й географско, ментално и културно място – Европа.
Що жената – говорителка на Руското посолство изрекла лъжата, че Съветската армия била спасила 50 000 български евреи, нищо че това е станало още през 1943-та година, когато въпросната армия все още е била далеч от България? Ами защото знае, разчита и планира
действията на Иво Христовци, подвластни все още на окупаторите съветски (днес руски) политически особи, лидери и лидерчета, партии и партийки, бизнеси и бизнесчета, не само да прегърнат поредната фейк новина, ами и да я тиражират чрез кохортата си от тролове в
социални мрежи и медии.
Откъде пък Иво Христов изчисли, че дебилите, които може да обиди, без да му отвърнат, са 80% от българите? Ами че нали точно БСП като внезапно зави с Корнелия на изток отново официално, взе да тиражира точно тези цифри – че 70-80% от българите били русофили.
Уви, проф. Христов явно не прави разлика между политически фейк твърдения и реалност (толкоз са навикнали на фейка вече), очаквал си е тези 80% да си траят и с поклон да приемат тезите му, а те се оказаха всъщност много, ама много по-малко и гласът им се загуби като подсвиркване с уста в духов оркестър, когато викнаха срещу него недебилите – т.е. нормалните българи. А нормалните българи са тези, които знаят историята си, способни са да я събличат от политически костюми и искат да живеят като граждани на света, въпреки „уюта“ зад телена ограда, който винаги ни е застигал от изток.
Грешни сметки просто, грешни проценти…
Та, няма смисъл да се косим (ядосваме) на хора, които така си разбират работата. Просто трябва да ги уволним, или – още по-добре, да не ги назначаваме по избори.

 

PS: Чак сега видях, че Иван Тотев във фейсбук профила си, е казал нещата по най-добрия начин. Ето как:

Версията, че Русия е спасила българските евреи се базира на недопустимото в историята „АКО“.

Защото от Москва и от българските путинофили постоянно ни се казва – АКО СССР не беше победил Германия? АКО не беше обратът в хода на войната след Сталинград и Курск? … и от този род уговорки.

Утре англичаните могат да кажат, че АКО Монтгомери не беше победил Пустинната лисица в Африка…

Който си мисли, че Димитър Пешев е извършил подвига си, за да се хареса на руснаците и комунистите, или че е имал някакви илюзии за себе си при победа на СССР над Германия е откровен дебил. И е дебил, защото не може да проумее поведение и позиция мотивирано от хуманизъм. Такива като Захарова и Иво Христов свеждат всичко до две неща – полза и страх.

А това е в основата на руската мисловност – или страх, или полза. Там друга мотивация липсва! В тяхната мисловност респектът към човека само и единствено заради това, че е човешко същество, не съществува. Затова те никога няма да разберат, защо българските граждани, Димитър Пешев, Лиляна Паница, Екзарх Стефан и Патриарх (тогава още Митрополит) Кирил са се изправили срещу правителството и царя, за да спасят своите братя – евреи от сигурна смърт.


image0 (9K)