Има съмнения, че изчезналият специалист по криптовалута е отвлечен

Има съмнения, че изчезналият специалист по криптовалута е отвлечен

Снимка: БГНЕС

Има съмнения, че изчезналият специалист по криптовалута Александър Алтънбашев е отвлечен. Това стана ясно то думите на прокурора от СГП Христо Кръстев пред bTV.

Основната версия за случилото се е свързана именно с търговската дейност по повод покупка и продажба на криптовалута, но се проверява дали става дума за отвличане, или укриване, добави той.

Кръстев каза, че има твърдения за евентуално отвличане.

Проверяват се и трафичните данни от страна на мобилните оператори във връзка с изчезването на специалиста, който е в неизвестност от 23 май.

В момента се прави анализ относно движението и местонахождението на лицето, обясни Кръстев, но не разкри къде е последно е засечен.

„За съжаление такава информация не мога да предоставя, тъй като това ще попречи за разкриване на обективната истина. Ако споделя тази информация с вас, евентуалните извършители на отвличането ще се запознаят с нея и могат да предприемат действия по прикриване на своята престъпна дейност“, каза той.

В Софийската градска прокуратура се води разследване за отвличане, за което се предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)