„Има такъв народ“ на Слави се зарече: Няма да си сътрудничим в управлението с БСП, ДПС и ГЕРБ

ГЕРБ, ДПС и БСП са партиите, с които няма да си сътрудничим в управлението, заяви Тошко Йорданов. По думите му „Има такъв народ“ няма да отстъпи от три свои искания, които бяха завени в референдума, проведен от тях преди години – за мажоритарни избори в два тура, намаляване на субсидията на партиите на 1 лев и електронно дистанционно гласуване. Йорданов уточни, че предложението им за намаляване на депутатите на 120 души не е минало през референдум и затова не са категорични в настояването си за него.

„Ако са верни тези данни – отразяват тенденция, затова гледаме на тях като на тенденция“, това каза пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на партията на „Има такъв народ“, в коментар на данни от социологическо проучване, според които лидерът на партията – Слави Трифонов е най-популярният български политик в момента. Той подчерта, че те имат доверие само на международни агенции, измерващи обществените нагласи.

По думите му „Има такъв народ“ няма да отстъпи от три свои искания, които бяха завени в референдума, проведен от тях преди години – за мажоритарни избори в два тура, намаляване на субсидията на партиите на 1 лев и електронно дистанционно гласуване.

Йорданов уточни, че предложението им за намаляване на депутатите на 120 души не е минало през референдум и затова не са категорични в настояването си за него.

„Българският народ заяви ясно, че иска да се случат тези три неща, затова направихме политическа партия. … Отиваме на тези избори, за да реализираме тези три точки от референдума и те да станат закон“, заяви Тошко Йорданов.

ГЕРБ, ДПС и БСП са партиите, с които „Има такъв народ“ категорично няма да си сътрудничи в управлението, подчерта Йорданов: „Патриотите и „Воля“ не ги броим. Когато стане ясно кои партии влизат в парламента, бихме могли да водим разговор с тях, но ще тръгнем от трите точки от референдума, за които категорично настояване“.

Според зам.-председателя на партията на Слави Трифонов заяви, че няма никакво значение дали една партия се определя като лява или дясна, защото „за избирателите са важни практицизмът, честността и моралът“: „Тази координатна система вече е остаряла. Десни партии вземат леви решения, леви партии вземат десни. В кръга на шегата ще ви кажа, че нашата партия не е нито вляво, нито вдясно, тя е отгоре – над всички“.

Цялото интервю на Петър Волгин с Тошко Йорданов в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл.

 


image0 (9K)