Инджова казала в болницата, че е пострадала при битов инцидент, а на полицията – че е нападната

Стойно Цветков, началник на отдел разследвания в СДВР: Снощи, след 18 ч. в Пето РУ е подаден сигнал от близък на Инджова, че тя е претърпяла инцидент. Незабавно са започнати активни иддирвателни мероприятия. Инджова е била посетена в дома й, разпитана е и е започнало досъдебно производство – за средна телесна повреда по чл. 129 от Наказателния кодекс, защото тя е със счупена китка на лявата ръка – разказа Цветков. – Казвам 18 ч., защото инцидентът е станал около в 9 ч. сутринта. Дадени са противоречиви данни и обстоятелства. След като (Инджова) е посетила болница там е записано, че това е битов инцидент – падане по стълби, затова и не е уведомен колегата, който е дежурен в „Пирогов“. И едва след като сме били сезирани – след 18 ч., сме започнали работа“.

Според него Ренета Инджова е разказала пред разследващите, че сутринта към 9 ч. е излязла, за да отиде на пазар „Герена“.

„Завивайки зад ъгъла – но това го казва след 18 ч., държа да подчертая – чува бързи стъпки, блъсната е от лице, което не спира и продължава да тича. При сблъсъка тя залита, пада върху ръката си, при което счупва китката на лявата си ръка. Прибирайки се в къщи, звъни на близки и приятели и посещават болничното заведение. Това е, които мога да кажа до момента“, завърши Стойно Цветков.

По-рано днес Фрог нюз писа, че бившият служебен министър е била нападната от мъж, който не се се опитал дори, да вземе каквото и да било от личните ѝ вещи, което навявало на мисълта, че става дума за повод за сериозни подозрения.

Засега не е ясно на коя от противоречивите версии следва да се обърне внимание.


image0 (9K)