Интер спечели осма Купа на Италия

 

 

Интер Милано спечели Купата на Италия за първи път от 11 години след победа във финала над Ювентус с 4:2 след продължения, видя ЗАРАТА.

Иван Перишич бе големият герой за „нерадзурите“ с два гола в продълженията, с които донесе осмия трофей за Интер в турнира.

Двата големи съперника в Италия изиграха драматичен мач пред препълнените трибуни на Стадио Олимпико в Рим, изпълнен с обрати, две дузпи, червен картон за треньора на Юве Масимилиано Алегри и драматична развръзка в продълженията.

 

Интер поведе с гол на Николо Барела в 6-а минута и този резултат се запази до почивката. Юве имаше добри ситуации да изравни в средата на първата част, но Пауло Дибала и Душан Влахович пропуснаха.

Торинци осъществиха обрат в началото на второто полувреме с два бързи гола на Алекс Сандро и Душан Влахович.

Алекс Сандро изравни с шут извън наказателното поле в 49-а минута, а четири минути по-късно Влахович изведе Юве в резултата.

В 79-а минута реферът отсъди дузпа за Интер за нарушение на Леонардо Бонучи срещу Лаутаро Мартинес и след консултация с ВАР потвърди решението си, а от бялата точка Хакан Чалханоглу изравни за 2:2 и прати мача в продължения.

Там всичко бе решено в първите 15 минути. Интер получи право да изпълни втора дузпа в 98-а минута, отсъдена след намесата на ВАР за задържане на Матайс де Лихт срещу Стефан де Фрай. Перишич реализира и изведе Интер – 3:2.

Три минути по-късно интригата приключи след втори гол а Перишич, отбелязан с мощен шут, който хвърли в екстаз привържениците на Интер.

Двете бързи попадения за Интер изнервиха щаба на Ювентус, а старши треньорът Масимилиано Алегри бе изгонен за реплики към съдията.

Във второто продължение играчите на Ювентус така и не успяха да наложат натиск и напуснаха „Олимпико“ с наведени глави и за първи път от 11 години ще завърши сезона без трофей.

 

 


image0 (9K)