Иранска драма от МЕНАР Филм Фест Стара Загора очаква киноманите в РБ „Захарий Княжески“

До края на януари продължава МЕНАР Филм Фест Стара Загора, научи ЗАРАТА от организатори от РБ „Захарий Княжески“. „Костенурката и охлювът“ е филмова драма от Иран, която ще бъде прожектирана в регионалната библиотека тази вечер от 18.30 часа.

София МЕНАР Филм Фест е кинофестивал, който представя пред българската публика най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Събитието се провежда всяка година през януари и тече паралелно в София и други големи български градове. Организира се от „Позор” и е най-мащабното подобно културно събитие за Балканите.

В Стара Загора фестивалът се случва благодарение на партньорството на Книжарница в Куфар и Регионална Библиотека „Захарий Княжески”.

В програмата на София МЕНАР Филм Фест в Стара Загора са включени 6 игрални и 4 документални филма от Иран, Индия, Танзания, Египет, Испания, Турция и Казахстан. Киномаратонът ще завърши на 29 януари с филма на един от най-любимите ни режисьори – Ян Артюс-Бертран.

Входът е с билети: 8 лв. редовен / 5 лв. ученици и пенсионери.

MENAR PASS за всички 10 филма – 50 лв.

Билети на касата преди всяка прожекция.

 


image0 (9K)