Искра Радева живее втори живот след К-19

Искра Радева живее втори живот, благодарение на лекарите в болница „Лозенец“, в която постъпва в тежко състояние с коронавирус.

Дни наред медиците полагат денонощни грижи за звездната актриса, първо в COVID отделението, а след това и в интензивното, където както е известно са най-тежките случаи.В п ървите дни след заразяването си Радева вдигнала температура, но решила, че може да се справи сама, без намесата на медицината.

„Вдигнах висока температура и почнах да гълтам един антибиотик, за който се говори, че действа. Температурата стигна 39.6 , едвам я смъквах до 38. Така карах 5-6 дни. Ако имате висока температура, моментално се обадете в болница. Вирусът е много коварен и много бързо действа! Аз потърсих помощ чак на седмия ден, когато вече едвам гледах. Д-р Спасов, наш приятел, като чу симптомите, каза веднага да отивам в болницата. Влязох в ковид отделението, вливаха ми системи и температурата падна. Точно мислех, че ще ме изписват и ме вкараха в интензивното с двойна бронхопневмония и недостиг на кислород! Хора, не бива да правите като мен. Това направих аз и влязох в болница!“, разказа за сблъсъка си с COVID-19 Радева пред бТВ.

Актрисата благодари за всеотдайността и грижите на лекарите в болница „Лозенец“. Чак след като  поукрепнала, те ракрили пред нея, че в продължение на цяло денонощие била в критично състояние.

„Имало е едни критични 24 часа. Аз не съм ги усетила така крайно, но явно са ми спестили това, догато се борех с вируса. Много е важно още в началото заразените да се обръщат към лекар и да търсят помощ“, не се уморява да повтаря звездата, пише „Ретро“.

 


image0 (9K)