Испания и Румъния въвеждат извънредно положение

Испания обяви извънредно положение. Според големите медии в страната, единствените търговски обекти, които ще останат отворени, са магазините за храна и аптеките.

Случаите на коронавирус в Испания се увеличиха значително през изминалата седмица и заразените вече са повече от 5 000. По-рано днес в сила влезе забраната за пътуване до Съединените щати. Тя важи за 26-те европейски държави от Шенген. България не е в този списък.

В Румъния също ще бъде въведено извънредно положение. Това обяви румънският президент Клаус Йоханис по време на церемонията по полагане на клетва от членовете на новото правителство на премиера Людовик Орбан. То ще влезе в сила от понеделник – 16 март.

Според последните данни броят на заразените с новия коронавирус в Румъния е достигнал 109.

От полунощ на 15 март се забранява напълно влизането в Албания от Черна гора, Косово, Северна Македония и Гърция на всички пътници с автобуси, микробуси или автомобили. През сухопътната граница на страната ще могат да преминават единствено камиони, превозващи стока.

Това съобщи в профила си в социалните мрежи премиерът на Албания Еди Рама, като отново повтори призива гражданите да не се страхуват, а просто да бъдат винмателни.

 

Източник – NOVA


image0 (9K)