Италианец получи 3 милиарда лири наследство, но защо не може да го ползва?

Италианец получи почти 3 млрд. лири наследство, но няма да може да се възползва от тях. 48-годишният банкер Луиджи наследил дядо си, който натрупал състояние от строителен бизнес.

[ad id=“225664″]

Мъжът се преместил да живее в Швейцария, където починал на 89 години. Внукът му е единственият му наследник, съобщава италианският вестник Il Corriere della Sera, цитиран от profit.bg.

Луиджи поддържал връзка с дядото, дори го поканил на гости в Рим. Той му завещал пари, акции и два апартамента, още докато бил жив.

Когато двамата с адвоката му обаче отворили сейфа на стареца, открили огромно количество излезли от употреба през 2002 г. банкноти.

[ad id=“263680″]
Притежателите на подобни купюри имали срок да ги обменят до 2012 г., откогато Централната банка на Италия вече не ги приема.

В сейфа са намерени банкноти от по 200 и 500 хиляди италиански лири, а общата сума възлиза на 2.95 млрд. Обменният курс по време на използването им е бил 1936 лири за едно евро, което означава, че италианецът разполага с 1.5 млн. евро.

[ad id=“237001″]

Сега Луиджи търси вратичка в закона, опитвайки се да накара институциите да обменят парите му. Казва, че ще даде част от тях за благотворителност.


image0 (9K)