Ицо Хазарта за МОЧА, Александър Морфов и песните за Лена Бориславова

Ицо Хазарта за МОЧА, Александър Морфов и песните за Лена Бориславова

Не споделям дивата еуфория за премахването на Паметникът на Съветската армия. От една страна това е паметник на окупатори и трябва да се махне, но ако погледнем цялостната картина това е поредната тема, която ни разделя. В Австрия такъв паметник стои, дали са по-глупави от нас? Всяко едно действие, извършено в предизборна кампания, казва нещо на хората. Решение за това не бива да се взема по време на кампанията.Това каза за NOVA Христо Петров от „Продължаваме Промяната“.

„Някои хора ме срещат и ме питат „приятел, вие добре ще го съборите, но не е ли по-добре нещо да построите“. Всяко действие в политиката има отзвук и символизира нещо. Историята ще те помни с това, че нещо си съборил. Събирали сме се с приятели на Паметника, нито веднъж не сме чествали. Не се чуваме. Може да не харесваме някои хора, но трябва да се опитваме да ги разбираме“, смята той.

Относно казуса с Народния театър и Александър Морфов, Петров заяви, че е поискал информация за назначения от театъра, но са му били отказани. „Когато гледаме цялата история, ние си задаваме въпроса „тия хора не виждат ли, че така става по-лошо“. Грешката ни е, че си мислим, че тези хора искат да стане по-добре. Не, те искат да покажат кой е шефът. Това е причината да има хора, които да си изявяват позицията, а другата страна да я няма. Шефът очевидно не е Морфов“, коментира Петров.

Според него макар да не се харесват определени хора, трябва да се чуват и разбират. „Ако някой десетилетия наред е работил в сферата по един начин, има предимството да контролира събитията. Не е недостатък и някой да започва тепърва да се занимава с политика, рефлексите се придобиват. Ако някой е решил да гласува за някого, моите думи няма да променят неговото мнение. ПП искаше да докажеш своята идентичност, 10 месеца след изборите огромната част от хората, които гласуваха за нас, отново го направиха. Обединението с „Демократична България“ е важно, защото е знак, но не губим идентичност по този начин. Искаме да покажем, че има друг начин, когато хора се обединяват, вземат най-доброто от всеки един и го поставят в една обща кауза и цел“, подчерта Христо Петров.

По думите му на Балканите има всякакви хора и те не трябва да се поставят под общ знаменател. „Нямам навика да обяснявам песните си. Няма нищо общо между моята песен „Депутатът Христо“ и тази за Лена Бориславова“, категоричен е той.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)