И бащата на бебето, загинало при катастрофата с Местан, се сдоби с обвинение

Втори обвиняем има по случая със загиналото бебе при катастрофата с участието на Лютви Местан.

Прокуратурата ще изправи пред съда и бащата на 6-месечната Еджрин, която почина при тежкия пътен инцидент. Юсеин Ахмед ще отговаря за съпричиняване на катастрофата. Обвинителният акт е изготвен на база извършената автотехническа експертиза, съобщи 24rodopi.com.

Припомняме, произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последва сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере.

При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.

Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.


image0 (9K)