И до днес „Бийтълс“ печелят по 67 000 паунда на ден от компания, закрита преди повече от половин век

Легендарната рок банда „Бийтълс“ продължава да печели дневно по 67 000 паунда от компания, която е закрита преди повече от 50 години.

През 1968 г членовете на „Ливърпулската четворка“ (Джон Ленън, сър Пол Маккартни, Джордж Харисън и Рингро Стар), създават заедно Apple Corps, за да управляват финансите си и успяват за година да генерират близо 24,4 милиона паунда за година, пише dir.bg

Днес компанията Apple Corps продължава да е собственост на двамата оцелели членове на групата, Пол и Ринго, както и на вдовиците на Джордж Харисън и Джон Ленън – Оливия и Йоко Оно.
Финансовите отчети на компанията разкриват, че само за последната календарна година всяка от страните е получила „агрегирани такси за рекламни услуги, име и подобни“ в размер на 2,97 милиона паунда, пише „Дейли Мирър“. Нещо повече – приходите на компанията се се увеличили от 3,9 милиона паунда през 2016 до 5,7 милиона сега.

[ad id=“225664″]

Продължаващият финансов успех на Apple Corps е още по-впечатляващ и поради факта, че компанията дори не притежава каталога с песните на „Бийтълс“.
Вместо това, тя разчита на други източници на пари, включително и на документалния филм „Бийтълс: Осем дни в седмицата – годините на турнетата“.

Само от правата за излъчването му компанията е получила над 10 милиона паунда, освен това разполага и с отделни 16,0 млн. кеш..
Apple Corps от години води борба за името си с производителя на компютри „Епъл“.


image0 (9K)