И на Бареков му предлагали да получава парите си през офшорка като Йончева, той отказал

Eвродепутатът и бивш изпълнителен директор на ТВ 7 Николай Бареков също имал предложения да получава парите си от офшорката, от която е плащано на Елена Йончева, съобщава ПИК.

„Схемата на Елена Йончева бе предложена на мен от избягалия от България и укриващ се от правосъдието банкер два пъти. Тази схема включваше офшорна фирма и получаването на заплата като журналист и директор „Новини“ на ТВ 7 през нея. Отказах това срамно предложение и предпочетох да получавам заплатата си, както целия екип от 400 души и да плащам своевременно данъците си. За разлика от Елена Йончева, която придобива 1 милион с неясен произход в офшорка и не е платила и 1 лев данъци, всички ние, служителите на ТВ 7, независимо от нашия ранг, до 2013 г.сме  получавали заплати и възнаграждения, независимо от размера им, по банков път“, твърди Бареков.

Той добави, че срещу него също е водено разследване.

„Резултатът от разследването бе, че съм платил всички дължими данъци към държавата до стотинка и няма средства с неясен произход. Очевидно това е „малката“ разлика между мен и журналистите Сашо Диков и Елена Йончева“, заяви Бареков.

Канал 3


image0 (9K)