И нека оплюването в „Черешката“ продължи!

Тази седмица в кулинарното шоу „Черешката на тортата“ властват зрителските нападки срещу един персонаж в предаването, а не добрите оценки, които някои от участниците определено заслужават. Явно това ще е лайтмотивът до петък, когaто шеф Манчев ще даде плакета на някого от петимата(Краси Аврамов, Ева Тепавичарова, Велина Узунова, Венци Мицов и Гери Дончева).

Във вторник вечерта музикантът Венци Мицов посрещна гостите си в кюстендилското село Горна Гращица и засипа екрана и масата под асмата с домашно приготвена храна, слюнките по която потекоха дори на кулинарния гуру, проследяващ осторожно какво се случва в кухнята на всеки от състезаващите се. То не беше подквасено овче мляко, сушени мезета, 4 вида ракия, пресни суджуци на скарата, салати от градинката, прясно сиренце… Всичко направено от неговите ръце и желание. Готви човекът, счука обилно количество чесън за повечето свои ястия, беше забавен, с голяма доза самоирония, но най-добро впечатление направи с коментарите си за семейството, партньорството със съпругата му и любовта между тях, която видимо продължава цели 22 години. Всекиму!

Селската идилия втора вечер обаче идва явно в повече на една персона от групата – моделка, PR, и незнайно още какво – Гери Дончева, която се появява в крайно неподходящи тоалети (вероятно им казват предварително къде отиват).

„Черешката“ тази седмица си има… Снежанка

Като голяма, бяла птица, докарана с пера, фльонги и дантели, тя долита до софрата в нечий двор, яде здраво от сервираната храна, омита чиниите, но което никак не ѝ пречи накрая да ореже оценката за домакина. Снощи тя клъцна Мицов заради чесъна в менюто му, „награждавайки“ го само с 6 точки. Смятайте колко злобничък е бил този акт, след като дори стиснатият Манчев вдигна 9…

А колко са повлияни зрителите от „Селото срещу града“ – темата, която се заформи в предаването, става ясно от техните коментари в страницата на формата. Лошото е не това, че изказват искрено мнение, а друго: че за сметка на добрия тон, веселото намигване и добрата кухня на домакина, доминира негативизмът към Гери Дончева – почти единственият одумван участник. Няма лошо, кажете си какво ви дразни, но отдайте необходимото и на хубавото, което се случва.

Впечатленията от социалната мрежа (без редакторка намеса):

Гери, ти на твоето село само гурме, киноа и миди Сен Жак ли си яла? Ти си живото доказателство, че може да извадиш селянина от селото, но селото от селянина – Никога. Не съм фен на Мицов, но страхотно представяне, прекрасна вечеря сготвена с много любов.

Значи Шеф Манчев дава девятка, а тази булка,която изяде всичкия чесън и то с наслаждение, оцени домакина с шестица.Но сигурно е разбираемо,то без ескарго не сяда на масата. Сега се сещам от предното и участие,че като прави пилешки бульон после хвърля пилето,така че,няма какво да се чудим,то Герито е от друга категория: „чудо на чудесата“!

Аз се чудя и мая какви каки в бели рокли имало в България! Ако бях писател като Елин Пелин, щях да се пробвам да напиша разказ, озаглавен „Душка Добродушкова и печения чесън“. Само съжалявам, че не бях и аз на тази истинска трапеза, направена с любов от Венци Миков.

А тая с ограничените умствени възможности Гери , трябва да бъде дисквалифицирана за разваляне на емоционалният тон на предаването.

Гери Дончева, за каква се мислиш….ти си за съжаление… Спомням си как се налагаше с предното си участие и не се получиха нещата…селска пръчка, ашладисана, ама не съвсем…..


image0 (9K)