И през тази зима ще има опашки пред кабинковия лифт за скизоната в Банско

В Банско официално ще бъде открит зимният сезон на 16 декември.

Отново и за този сезон ще останат опашките пред кабинковия лифт за скизоната в Банско. Причината е обжалването на Плана за управление на Националния парк „Пирин“. Преди произнасянето на съда не могат да се реализират каквито и да било инвестиционни намерения, включително и за изграждане на нов лифт.
Отново ще има съвместни патрули на български с румънски и с гръцки полицаи. Допълнително в Банско ще бъдат командировани за сезона 40 полицаи, както и служители на другите контролни органи при необходимост, ще има изнесени приемни и на КЗП, пише dir.bg

[ad id=“255238″]
Пред журналисти Николина Ангелкова коментира, че е обнадеждена от чутото по време на срещата в Банско. По време на миналия зимен сезон се наблюдава намаление на нарушенията – това сочат констатациите от проверките и на КЗП, и на Агенцията по безопасност на храните.

„Миналият зимен сезон беше изключително успешен, почти 1 400 000 чуждестранни туристи посетиха страната и бе отбелязан ръст от над 19.6 процента. Нашата цел е и през тазгодишния зимен туристически сезон да се постигне ръст между пет и 10 процента, каквато е най-ранната прогноза към момента, посочи министър Ангелкова.

[ad id=“225664″]

Очаква се основно да има туристи от съседните страни – Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния, както и ръст на туристите от Великобритания, Белгия, Австрия, Италия.


image0 (9K)