Йордан Цонев: Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра

За първи път в 30 годишната ни демократична история ДПС вади свой кандидат за президент. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води битката за „Дондуков“ 2. Последното социологическо проучване го слага на трето място – след проф. Герджиков и преди Лозан Панов.

Интересна прогноза за Румен Радев, който събира над 51% и има шанс да спечели още на първи тур.

„Издигането кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент на България е дълбок политически ход от страна на ДПС. Чрез него избирателите на партията питат сънародниците сидали ги приемат за равни“, това каза в ефира на NOVA заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Според него Карадайъ е политик от изчезващ вид, който е преминал през всички етапи на живота и развитието си с труд и упоритост. Политикът вярва, че е дошъл момента да се провери дали българите могат да изберат за държавен глава човек от ДПС.

 „Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра. Той не бе медиатор между политическите партии“, изрази мнението си за настоящия президент Цонев и добави, че президентската институция е замислена да действа по време на криза, а служебните кабинети на президента са проспали времето, когато е трябвало да се води информационна кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Йордан Цонев заяви, че за ДПС темата „Пеевски“ е затворена, но се притесняват от задкулисието, което отстранява политици и, това е кръгът „Капитал“, който е разцепил СДС и НДСВ.

„Пеевски се занимаваше дълго време с това да изкара на светло този кръг, което му спечели врагове, които вадят лъжлива информация за него или премълчават истината, като досиетата от „Пандора“ за офшорнитет му компании, които той е декларирал“, каза още той.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)