Какви са ползите от аспирина за косата ви?

Днес ще ви разкрием как да го прилагате като средство за по-здрава коса

Грижата за косата е от особено значение за отличния ѝ и здрав вид. Особено внимание трябва да обърнем на косата си при смяната на сезоните, а последиците от коронавируса върху нея също не са за подценяване. Но за щастие има някои домашни методи и лекове, които могат да спомогнат за нейния по-добър и здрав вид. За целта чудесно средство е например аспиринът. А как да го използваме и какви са ефектите от употребата му за косата ни, прочетете в следващите редове, споделени от Actualno.

Какви са ползите от аспирина за косата?

Аспиринът освен че се употребява като болкоуспокояващ медикамент, се използва и в козметиката, а днес ще ви разкрием как да го прилагате и като средство за по-здрава коса.

Знаете ли например, че Дженифър Анистън мие косата си с аспирин в шампоана? Всички знаем колко сияйна изглежда винаги нейната коса. Може би причината се крие именно в тази хитринка.

Защо аспиринът има благоприятно влияние върху скалпа и косата?

Ефектът му се дължи на ацетилсалициловата киселина, на която се основава и медикаментът. Тя се разполага по повърхността на космените люспи и запълва кухините, като възстановява линията и здравината на косата, както и може да спомогне при косопад чрез намаляването му.

Експертите по темата извеждат няколко полезни влияния от приложението на аспирина върху косата:

• Против косопад;

• Възстановява повредените области на скалпа;

• Възвръща естествения блясък на косата;

• Понижава омазняването;

• Спомага при проблеми като пърхот;

• Увеличава здравината.

Как да използваме ефектите на аспирина за косата?

Натрошете 3 таблетки аспирин и ги разтворете в около 15 мл шампоан или балсам за коса, които по принцип използвате. След което нанесете получената смес вместо дадения чист продукт, втрийте с масажни движения и изплакнете обилно с вода. Косата трябва да бъде влажна.

Ако се стремите към повече обем на косата, използвайте 4 натрошени аспирина с 2 жълтъка, смесете и нанесете на влажна коса като маска. Постойте с маската около 20 мин и изплакнете с отвара от влака. По този начин косата ви ще запази обема си поне 3 дни.

Ако искате да стимулирате растежа на косата си, натрошете 3 таблетки аспирин и ги втрийте директно в скалпа си в продължение на 5 мин. Косата трябва да бъде суха, а след втриването я изплакнете добре с отвара от лайка. За оптимални ефекти практикувайте този метод три пъти в седмицата.

Тези методи са противопоказни при бременни и кърмещи жени, себореен дерматит, псориазис, суха коса и при проблеми с кръвосъсирването.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)