Полезни съвети

Какво не трябва да давате в никакъв случай дори и на най- близките си хора

Всички знаем, че не трябва да ползваме чужд гребен и други лични вещи. Ето списък на нещата, които задължително трябва да имат само един ползващ ги собственик:

[ad id=“225664″]

1. Блясък за устни и червило– не трябва да ги ползвате, ако са чужди, защото лесно могат да ви предадат херпес и подобни заболявания, присъстващи в слюнката и устата. До този момент няма открито 100% ефективно лечение на херпес.

2. Слушалки – у всеки човек балансът на бактериалната флора в ушите е уникален. Всеки път когато ползвате чужди слушалки, рискувате да нарушите този баланс и това може да доведе до инфекция на ухото.

[ad id=“225664″]

3. Ролки за коса и аксесоари– всичко, което се докосва до кожата на главата, ластички, шноли, ролки и т. н. е възможно лесно да разпространи гъбички. Аксесоарите трябва задължително да се мият често със сапун, а след това да се изсушат добре.

4. Дезодоранти– даже антибактериалните дезодоранти могат да съдържат бактерии когато са се докосвали до кожата. Именно бактериите причиняват неприятната миризма, която искаме да неутрализираме с дезодорант. Най- добре е да ползвате дезодорант непосредствено след къпане когато кожата е чиста. Ако не е, първо почистете под мишниците си с влажна кърпичка.

5. Хавлиени кърпи– основната им функция е да поглъщат максимално количество влага от кожата ви. Даже и да сте напълно здрави, пребиваването на кърпите във влажна среда като банята превръща кърпите в идеална хранителна среда за бактерии, плесени и гъбички. Задължително сменяйте кърпите на 3-4 дни максимум. Когато са влажни след ползване ги изкарвайте на балкон да изсъхнат, а не в помещение.

6. Аксесоари за козметика и маникюр– вашата пинсета, нокторезачка, самобръсначка, епилатор и т.н. е само ваша! При честото им използване вероятно има дори микроскопични капки кръв, и ако не желаете проблеми – не давайте на друг да ги ползва.

7. Аксесоари за грим– гъбички, четки, ролки за масаж- лесно се чистят, но в течение на времето все пак по тях се натрупват мъртви клетки на кожата, които могат да причинят акне и други дерматологични проблеми. Не забравяйте след всяко ползване щателно да ги почиствате и измивате и ги сменяйте на всеки 2 месеца при честа употреба.

[ad id=“263680″]

8. Домашни чехли– купете специални чехли за гости. Не обувайте своите чехли с потни крака. Първо ги измийте и подсушете добре, така ще избегнете появяването на гъбички. Не ги ползвайте прекалено дълго, сменяйте чехлите си на всеки 6 месеца. Перете ги често, а ако материалът, от който са направени не позволява- почиствайте ги с дезинфекциращи средства, можа и с оцет.

Arhiv

Recent Posts

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

един час ago

Возим се на влак по нови цени от утре

Скокът на някои от билетите е 20%...

2 часа ago

Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

Тя бе председател на ПП "Обединени земеделци"...

2 часа ago

Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти

Няколко леки катастрофи има на АМ "Тракия"...

2 часа ago

Кой ще победи на 100 м – Мбапе или Юсейн Болт?

Спринтьорът хвърли ръкавицата към футболиста на ПСЖ...

3 часа ago

Кой доносник, кой борец… Петков семейно на плажа Корал

Направи и няколко намека по последния скандал...

3 часа ago
image0 (9K)