Какво работят за София софийските избраници

Борис Цветков,  общински съветник в СОС от „БСП-лява България”, в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:

Протестът в „Лозенец” срещу изграждането на небостъргач.

[ad id=“263680″]

Всички промоции ще намерите ТУК

   Борис Цветков обясни, че това е третият пореден протест, а на него са били изложени същите оплаквания от презастрояването, каквито са били чути и от гражданите на „Стрелбище” и „Младост”. Той продължи, че в „Лозенец” е имало разрешение за строеж на 40 етажна сграда, което е изтекло. В момента обаче са изкопани само основите, поради което буквално се излива денонощно бетон, за да може да се излезе над земята и гражданите да бъдат поставени пред свършен факт. Общинският съветник обясни, че бетон се налива в 4 часа сутринта, а кметът на района ясно е заявил, че не е разрешил такива дейности извън часовия диапазон, в който те са разрешени. „Тоест тук има две нарушения – че се строи при изтекло разрешително и че се излива бетон извън светлата част на деня!”, категоричен бе Цветков. Той добави, че от една страна тези небостъргачи в южната част на София спират притока на чист въздух от Витоша, а от друга стоят грозно пръснати в и без това презастроения район.

   Борис Цветков призова държавните институции да се активизират, да констатират, че разрешението е изтекло и се строи извън разрешения часови диапазон, за да не се налага гражданите на улицата да си търсят правата. ДНСК трябва да направи проверка и това да бъде публично, пред очите на гражданите и медиите.

Предстоящият протест в неделя, 26 ноември.

[ad id=“225664″]

    „В неделя има друг протест, имат ли връзка двата протеста?”, попита водещата Деница Гацинска. Борис Цветков отговори, че на много места в столицата хората протестират по различни причини. В „Дружба” и „Младост” гражданите са недоволни от обособяването на зона за изграждане на небостъргачи в и без това пренатоварения и замърсен регион. В „Триадица” има няколко проблема, единият е опитът на НИКМИ да строи много висока сграда. В много райони на София има граждански комитети, активни граждани, които искат да си запазят жизненото пространство. „Аз призовавам всеки български гражданин в София, който има възможност и има позиция по тези въпроси да дойде в 13 часа на бул. „Дондуков” и заедно да защитим правата си за жизнено пространство, да се харчат парите публично, да не се правят ремонти на ремонтите!”, завърши Борис Цветков разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2


image0 (9K)