Какво става с акушерката Емилия Ковачева?

Пред Съдебната палата в София се проведе протест под наслов „Справедливост за малката Никол”. Той започна в 8:30 ч. Час по-късно започна и съдебното заседание срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на тогава 4-дневната новородена Никол.

Родителите на детето призовават да се остави цвете пред Софийския градски съд в знак на подкрепа към вече 2-годишната Никол и в знак на протест за това как работи съдебната система в България.

„Изминаха 2 години, а г-жа Ковачева все още е на свобода срещу парична гаранция от 1500 лв.”, подчертават родителите на жестоко битото дете.

„Идването ни в съдебната зала е отрова. Ние искаме това нещо да не се протака, да приключим с тази драма и да заживеем нормално”, заяви бащата на малката Никол – Румен Димитров.

[ad id=“226585″]

Според родителите акушерката Емилия Ковачева в съдебна зала се държи все едно тя е жертвата. „Не само не ни гледа в очите, тя ни гледа нагло. Включително нейната майка, която ни прави разни мимики като заплахи”, разказва майката – Станислава.

„Протакането на делото идва от уродливата ни съдебна система, от адвоката, който използва всички вратички в закона”, категоричен е бащата.

Той отправи призив към зрителите на телевизията: Не разчитайте на съдебната система – ако имате проблем, намерете си начина и формата да си решите проблемите сами. Не очаквайте съдебната система да ви възмезди по някакъв начин за това, което ви е причинено, може да се влачите и тровите с години.

По делото се очакват още няколко експертизи.


image0 (9K)