Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?

Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?

Снимка: БГНЕС

Хотелиерите са доволни от мерките на държавата, която помага на бежанците от Украйна като ги настанява в български хотели.

Още по темата

14 май 2022 14:45

514

12 май 2022 08:29

222

„Това е добра помощ за нас след 2 години на затворени хотели заради COVID пандемията. Плащанията бяха извършени навреме, с това проблем нямаме“, коментира пред БНТ хотелиер, в чиято база в курортния комплекс Златни пясъци са настанени бежанци от Украйна.

Имаме готовност да продължим настаняването на бежанци, допълни той. По думите му са направили изчисления, че биха се справили с издръжката на хората в рамките на 30-40 лв. на човек на ден.

След 31 май няма къде да отидем, заяви пред БНТ една от бежанките, настанени в Златни пясъци. Хората разказаха, че искат да бъдат в големи градове, за да могат да се интегрират и да не взимат работни места на хората в малки населени места.

Елена Андонова, която е хотелиер в Слънчев бряг заяви, че са се обединили в сдружение и настояват за повече информация от държавата за това какво ще се случи с украинските бежанци в края на месеца.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)