Как да бъдем успешни на румънския пазар – бизнес събитие в Стара Загора

На 17 март 2022 г. Двустранна търговска камара България – Румъния (BCCBR) започва обиколка в България под името “Как да бъдем успешни на румънския пазар”. Първото събитие се организира съвместно с Търговско-промишлена палата – Стара Загора и ще започне в 10:30 часа в хотел “Верея”, съобщиха за ЗАРАТА

BCCBR има за цел да подпомага и насърчава търговията между компании от различни сектори на икономиката, опериращи на румънския и българския пазар, както и да създава общи пакети от допълващи услуги и продукти за компании от региона. Работи и за популяризирането им в световен мащаб. Дейността ѝ е насочена към създаване на платформа, която предоставя актуална информация за бизнес средата в Румъния и България и да развива комуникационна система за надграждане на бизнес отношенията между двете държави. Камарата насърчава бизнес интересите на компании, които искат да стартират или доразвиват своя бизнес в България или Румъния.

BCCBR предоставя необходимата подкрепа на съществуващи организации и институции в двете страни чрез собствените си офиси в София и Букурещ. Дейността на Камарата е насочена към насърчаване на сътрудничеството между България и Румъния и подпомагане на изпълнението на различни трансгранични проекти. BCCBR се фокусира върху активното включване на бизнеса в области като търговия, индустрия, услуги, доставки на нефт и газ, селско стопанство и туризъм чрез организиране на специални срещи, форуми и конференции.

В тази връзка и в съответствие с актуалната ситуация в нашия регион, BCCBR реши да започне поредица от събития в 8 различни региона на България, за да представи информация за румънския пазар, общата икономическа ситуация и възможностите, които се откриват пред компаниите от България. Събитието се провежда под егидата на Посолството на Румъния в Република България.

Сред гостите ще присъстват представители на Румънското посолство, Община Стара Загора и Областна администрация Стара Загора, предприемачи от региона и представители на партньори на Двустранна търговска камара България – Румъния.


image0 (9K)