Как да премахнем лошата миризма от обувките

Миризмата на обувките може да бъде причинена от прекомерна употреба, пот, отлепване на кожата, мръсотия, бактерии, гъбички и липса на циркулация на въздуха.

Ето няколко техники за премахване на неприятната миризма от обувките

– Насищането на обувките с много по-приятен аромат е един от най-добрите начини да се отървете от миризмите. Пресни кори от лимон или лайм, или няколко капки от някое етерично масло, например лавандула, могат да се поставят в подметките на обувките за една нощ, за да им помогнат да изсъхнат. И двете процедури ще помогнат за премахването на миризмите.

Изперете обувките си, ако това е възможно. Ако обувките Ви, закупени с код за отстъпка обувки бг, са пригодени за машинно пране, можете да ги хвърлите в пералнята или да ги накиснете във вана с перилен препарат и да ги изперете на ръка, за да ги почистите, ако са от кожа или плат. Поставете обувките си на слънце или в близост до отоплителен уред, за да изсъхнат. По този начин развитието на бактериите, които произвеждат миризма, ще бъде по-малко вероятно. Преди да сглобите обувките отново и да ги носите, уверете се, че са напълно сухи.

– Поставете миризливите обувки в голям найлонов плик за сандвичи и ги замразете за една нощ. На следващия ден ги извадете от фризера и ги оставете да изсъхнат на въздух. Обувките Ви ще миришат по-малко, тъй като бактериите са убити от изключително ниската температура.

Съставки и процедури против миризмата в обувките

Нанесете малко бебешка пудра върху чорапите или краката си. Ако краката Ви започнат да се изпотяват през деня, нанесете отново бебешка пудра, за да ги запазите сухи. Бебешката пудра може да спомогне за поддържане на сухотата на краката и обувките Ви, като по този начин намали възможността за развитие на бактерии. Обувките Ви могат да бъдат дезодорирани и да неутрализират миризмата с бебешка пудра.

Чаените торбички могат да помогнат за прикриване на миризмата. Танините, които се съдържат в черния чай, са много ефективни при унищожаването на бактериите, които се намират в обувките. Сложете няколко пакетчета чай в тенджера с вряла вода и след това ги оставете да се запарят за известно време. След като извадите торбичките, дайте им пет минути да изстинат. След като изстинат, поставете торбичките с чай върху обувките си и ги оставете там за почти един час. След като извадите торбичките с чай, забършете излишната течност.

Маслото от чаено дърво е фантастичен продукт за премахване на неприятната миризма на обувките. Маслото от чаено дърво може да се нанася пестеливо по цялата дължина на обувката, за да помогне за премахването и предотвратяването на миризми.

Кедровото дърво има естествени противогъбични свойства, което го прави чудесен дезодорант. Ако се изкушите да нанесете масло от чаено дърво директно върху кожата, уверете се, че то е силно разредено с други носещи масла, например кокосово масло.

Специално разработеният спрей за премахване на миризми, може да бъде невероятно ефективен начин да се отървете от миризмите в обувките. Повечето подобни спрейове съдържат бактерии и/или ензими, които разяждат нещата, причиняващи лошата миризма, и осигуряват бързо решение. Това може да помогне за абсорбирането на неприятните миризми, като остави обувките Ви много по-свежи.

Содата за хляб е фантастичен естествен дезодорант. Обувките Ви трябва да се напълнят с малко количество сода за хляб и да се оставят за една нощ. Преди да обуете обувките си отново, не забравяйте да почистите обувките от праха на содата. Като алтернатива напълнете чифт памучни чорапи със смес от сода за хляб, бакпулвер и царевично нишесте и ги оставете в обувките за една нощ.

Белият оцет също може да се използва, за да се отървете от бактериите и да неутрализирате миризмите в обувките. За да се преборите с миризмата, използвайте разтвор от оцет и вода. Една чаша оцет и една чаша вода трябва да се комбинират в бутилка с пулверизатор. Обувките Ви трябва да изсъхнат, след като напръскате разтвора вътре в тях. Обувките Ви ще продължат да миришат свежо в продължение на часове, след като оцетът е премахнал миризмата.


image0 (9K)