Кампанията „Бъди войник“ стартира тази вечер в Стара Загора

Началото на информационната национална кампания „Бъди войник“ през 2019 г. ще бъде дадено на 7 февруари 2019 г. в Стара Загора.

Министерството на отбраната стартира национална информационна кампания за популяризиране на военната професия. Тя е под надслов „Бъди войник“ и основната цел е да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

Кампанията започна през октомври 2018 г. в София с киноспектакъл в Националния дворец на културата.

През тази година проявите ще започнат през февруари и ще завършат в края на октомври в старопрестолната столица на България Велико Търново. В тях ще участват структури на Министерството на отбраната и военни формирования от Българската армия.

В 29 града в страната ще бъдат организирани информационни борси, за да могат хората, които проявяват интерес към военната служба, да получат подробна информация не само за условията на кандидатстване за войнишки длъжности, но също и за професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. Всеки желаещ на място ще може да се запознае с критериите за подбор, с предимствата на професия „войник“, както и с възможностите за кариерно развитие по време на военната служба.

Освен информационни борси във всеки от тези 29 града ще бъде организиран показ на образци оръжие, военна техника и оборудване. Общественото внимание ще бъде привлечено и с изпълнения на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили.

Началото през 2019 г. ще бъде на 7 февруари 2019 г. в Стара Загора.

В 15.00 ч. във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев“ ще бъде разкрита Информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. От 15.00 ч. на централната алея в парк „Пети октомври“ ще бъдат представени образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Служба Военна полиция.

Концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили ще започне от 18.30 ч. в Драматичен театър „Гео Милев“. Вход за концерта – свободен.


image0 (9K)