Кандидат на Ковачки ли е Мая – адвокатка от кантората на олигарха?

Ако се питате защо Мая Манолова не се явява за кмет на своя си град Кюстендил, а на София, един от вероятните отговори е, че всички там знаят факта, че нейната кантора обслужваше Христо Ковачки. Същия онзи олигарх, в ТЕЦ-овете от кръга на когото горят италианския боклук и душат българските градове – включая съседен нам Перник.

И не е учудващо, че преди едни парламентарни избори именно в свързвания с него ТЕЦ Бобов дол работниците ги мотивираха да гласуват за Мая – тогава като кандидат за депутат от БСП. Мандат, с който промени Закона, чл. 417, в полза на колекторите и съдиите – изпълнители, така че на хората им взеха къщите. Но това е друга тема. Цяла България гледа навремето това видео дори по телевизията – потърсете го в мрежата и ще го зърнете отново, ако сте го забравили.

По случайност, същият ТЕЦ Бобов дол е единствен явил се кандидат за отпадъка от новите RDF инсталации на София, но конкурсът само е обявен – не е спечелен, всичко може да се случи по време на процедурата. А номерата със „студения резерв“, който държавата плаща хей тъй на, без да има защо на ТЕЦ-а, отиват към своя край.

Ами, ако по тази причина олигархът има нужда от поръчката на София и от кмет, който да гарантира, че ще я вземе?

Ковачки има зъб на Фандъкова, защото на уникалната дата 11.11.11 г. тя върна на София Общинска банка, която при Софиянски бизнесменът контролираше – там беше и кабинетът му, на базата на само 24% от капитала.А през банката минаваше целият милиарден бюджет на София, която с останалите уж мажоритарни 76% нямаше думата. Така беше спретнат уставът при Софиянски. Освен бюджетът, още толкова пари минаваха през банката и от общинските дружества. На практика София работеше за Ковачки.

Голям удар наистина нанесе Фандъкова, която го осъществи с помощта на общинските съветници от ГЕРБ успешно, след няколко неуспешни опита това да бъде сторено. Помогна и БНБ, която не искаше повече да търпи скандалната ситуация.

И банката заработи за града години наред, събра от частните банки парите и на много от областните центрове, след това беше приватизирана миналата година и Общината спечели още доста милиони от тази приватизация, които инвестира в нови училища и детски градини. Реално.

СРЕЩУ ТОЗИ МОДЕЛ ЛИ Е МАЯ МАНОЛОВА?
ЗНАЧИ ЛИ ТОВА, ЧЕ Е ЗА ДРУГИЯ – МОДЕЛА НА КОВАЧКИ?

Извинявайте много, ама така излиза.

Сигурно внимателните наблюдатели са забелязали, че откакто в борда на Топлофикация влязоха!

BNews.bg


image0 (9K)