Categories: България

Карадайъ: Свидетели сме на тотален разпад на държавата

Снимка: БГНЕС

Свидетели сме на тотален разпад на държавата. Всяка една от трите власти – законодателна, изпълнителна, съдебна, има своите проблеми, и то не от днес. И в един момент в тази ситуация вече наблюдаваме война между институциите и различните власти.

Тук в тази ситуация от политическа гледна точка и целесъобразност може да има различни решения, но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи. В момент на война между институциите кой, как и по какъв начин, до каква степен може да оцени правотата на различни институции и органи? И в една ситуация една от властите дори може и да е права, но в тази ситуация как изглежда войната между различните власти?

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на НС, предаде БГНЕС.

Формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на държавата. Да има правителство е задължително! От кого? – от Рамбовци? Които пак чрез вас, медиите, разбрахме, че почерпени взимат решение за саморазправа с опозицията, от Рамбовци, които на свои партийни заседания не се занимават с проблемите на хората и държавата, не търсят изход от кризите, а се занимават как да натикат и заличат своите опоненти. От Рамбовци, които не се интересуват от институциите и органите на държавата, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори и службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно политически инструмент, и вие се правите, че за вас нищо не се случва и тези хора трябва да ги овластите? Не мисля, че такъв тип хора трябва да бъдат овластени, коментира още Карадайъ.

https://www.dnes.bg/

Arhiv

Recent Posts

Вдихнаха „Спартан“ за спешен пациент от Варна до София

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена обстановка...

30 минути ago

Зодии, за които месец май носи трудности

Вижте дали вашата зодия е сред тях...

33 минути ago

„Галъп“: ГЕРБ води с 10% пред ПП-ДБ, ИТН вътре в НС

Какъв резултата за евровота?...

44 минути ago

Очаква се повишаване на поленовата концентрация

За май дневните температури ще са над обичайните...

един час ago

Поискаха от Терзиев да замрази проекта за „Патриарха“

“Този абсурд трябва да спре” каза комисията по транспорт в СОС...

един час ago
image0 (9K)