ИЗБРАНИ

Каракачанов: БХК не защитава жертвите, а изнасилвачите и убийците

„Председателят на Българския хелзински комитет (БХК) Красимир Кънев е една от причините за скандала с решението за предсрочно освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман.“

Това каза в ефира на бТВ лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той обясни и защо партията му иска закриване на БХК. „Не съм чул в последните 25 г. да защити българи жертви на подобни престъпления. Те се занимават само с правата на сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не на жертвите“, обясни Каракачанов.

Делото на ВКС за освобождаването на Полфриймен е насрочено за понеделник – 7 октомври. „Ние призоваваме всички граждани, които не са съгласни с решението на съда, да се съберат пред Съдебната палата в 9 ч. да си изразим мнението“, добави лидерът на ВМРО.

Каракачанов коментира и казуса с нападания многократно и обиран ветеран-летец Дянко Марков. „Проблемът е, че никой не иска да вземе отношение към циганския бандитизъм в държавата, няма да стане с тупане на топката и отбиване на номера”, каза министърът на отбраната.

В тази връзка днес от ВМРО ще внесат законопроект, свързан с битовата престъпност. Една от предлаганите промени е за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана.

Относно подкрепата на България за членство на Северна Македония в ЕС Красимир Кракачанов уточни, че неговото търпение към нашата съседка отдавна се е изчерпало. „Те мислят, че могат хем да влязат в ЕС, хем да запазят антибългарската си риторика. Това няма как да стане“, категоричен бе той.

„Познавам добре всички македонски политици, с някои от тях съм пил ракия на маса. Македонските политици на маса са добри българи, но публично започват да обясняват, че е много сложно“, уточни лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов е подготвил предложение с два варианта за позицията България относно Северна Македония и ще ги представи на следващото заседание на Министерския съвет. „Разбира се, правителството ще е това, което ще вземе решението“, поясни той.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Конкурсът „Млад еколог“ даде старт на месеца на екологията в Община Стара Загора

Конкурсът „Млад еколог“ даде старт на месеца на екологията в Община Стара Загора, съобщиха за…

4 минути ago

На втора родова среща канят в село Пшеничево

На втора родова среща канят в село Пшеничево, съобщиха за ЗАРАТА Събитието е под наслов…

26 минути ago

Днес отново облаци, дъжд и гръмотевици

В планините над 2000 м ще вали сняг...

42 минути ago

Експерт: Изборите ще са тежки от техническо естество

Ще имаме коалиционно правителство, убеден е Светослав Живков...

9 часа ago

От СДС очакват наказателен вот на изборите през юни

"Патриарха" и "Витошка" е показателен за аматьорщината на ПП...

9 часа ago
image0 (9K)