Каракачанов: Коалиция „ВМРО – БСП“ е невъзможна, с ДПС е забранена

На избори всички участници са в конкуренция. 4-процентната бариера не ме притеснява, защото ВМРО ще я прескочи и то убедително. Притеснява ме как в следващия парламент с подобни политици, които се мразят по между си, ще се постига консенсус, за да се прави нещо полезно в името на хората. Това заяви в четвъртък вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той допълни, че многократно е казвал с кого няма да се коалира ВМРО: „С БСП е невъзможно, а с ДПС е забранено!“

 

Министър Каракачанов обяви, че към момента няма постъпило искане за участие на армията в изборния процес за подпомагане СИК-овете при пренасянето на изборните книжа, осигуряване на палатки, транспортни средства и др. „Ако се наложи, ще ги осигурим“, подчерта Каракачанов. На 18 февруари той бе в Националния военен университет в старата столица, за да почете паметта на Васил Левски.

„Бях един от малкото в политиката, които са чели Васил Левски въобще, а не съм чел докладите, които са ми писали сътрудници. Не се срамувам от нищо, което съм направил. Явно съм прочел Левски правилно, защото никога не съм си сменял убежденията и не съм се въртял нито на Изток, нито на Запад, за да търся чужди модели за подражание. Да го четат другите, които само го цитират“, подчерта Красимир Каракачанов.

По повод на предстоящите избори, министър Каракачанов заяви, че тези избори ще са като предишните.

„Опити да се спечели вота се правят като се оплюе опонента. Ще цитирам Левски, който е казал: „Не думи са нужни, а дела“. С общи приказки, заклинания и клевети не се постига нищо освен объркване на хората и по-малка избирателна активност и разделяне на българската нация на враждуващи лагери. Може би от това печелят партийките, които си заплюват един електорат и си го държат“, коментира Каракачанов.

На въпрос коя е каузата, около която биха могли да се обединят опонентите, вицепремиерът уточни:
„Това е демографията, защото за 30 години от 9 милиона българи останахме 6 милиона. След 30-40 години средната възраст населението в България ще бъде около 50 години, ще сме застаряваща нация, а може би и малцинство в собствената си държава. Другата кауза е сигурна държава с гарантирани структури за сигурност-армия, полиция, служби за сигурност, които да не позволяват на всички тези изпитания, които виждаме по цял свят да се стоварят и върху България и ние отново да сме изненадани. Вземете икономиката-кауза! Видно е, че опитите да се намерят изключително полезни изкопаеми не дават резултат. Има един ресурс, който винаги ни е вадил от кризите и това е земята. Газ и нефт едва ли ще намерим в България, злато има малко, а диаманти няма“, коментира още Красимир Каракачанов.


image0 (9K)