Каракачанов: Правителството не трябва да пада!

„Аз една година и половина се правих на „синя каска“, опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. От тук нататък губим много време. Година и половина се занимаваме с глупости“, каза той

„Правителството не трябва да пада.“ Това каза лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти, предаде агенция „Фокус“.

„Не мога да кажа дали правителството ще падне при евентуална оставка на Валери Симеонов. Не мога да кажа и дали ще има оставка. Вие какво мислите, че ще направя – да падне правителството или да остане. То не трябва да пада, това е моето мнение“, заяви той.

Попитан дали падането на правителството зависи от ВМРО, Каракачанов каза: „Аз гледам, че Симеонов казва: „Каракачанов да каже“, Корнелия Нинова и един друг депутат, на който все му забравям името – шеф на ПГ, и той ме сочи мен“.

По думите му по отношение на протестиращите майки правителството е направило много за тях. „Това са допълнителни 150 млн. Аз ако получа допълнителни 150 млн. за армията, ще бъда щастлив. Това не са малко пари“, уточни той.

„Аз една година и половина се правих на „синя каска“, опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. От тук нататък губим много време. Вместо да се занимаваме с нещата, заложени в програмата на ОП, година и половина се занимаваме с глупости. Стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой се кара, да се кара“, заяви вицепремиерът.

По думите му за година и половина не е имало нещо, за което да са намерили общ език и на това нещо да не са пречели конфликти и конфронтации. „Аз повече ролята на синя каска няма да играя. Валери Симеонов ще дава извънредна пресконференция. Какво ще каже, не знам. Не е намерил за нужно да ме информира“, обясни той.


image0 (9K)