Каракачанов се прави на Динко в ефир! Щял да връща с шамари прескочилите пробитата ограда мигранти

Целта на оградното съоръжение на границата – да спира масовото нахлуване на бежанци в България, е изпълнена, коментира министърът на отбраната.

[ad id=“263680″]
По повод филма на Елена Йончева Красимир Каракачанов заяви, че тя не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация.
Каракачанов изрази възмущение от кадри от филма, при които в реално време се заснема как мигранти преминават със стълба над телената ограда по границата с Турция. С уточнението, че не е гледал филма, министърът обяви пред Би Ти Ви, че ако бил на мястото на Елена Йончева, нямало да ги гледа как прескачат, а с два шамара е щял да ги върне обратно.
По думите на Каракачанов е нормално някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, но главната цел на оградата е изпълнена – а именно да спира масовото нахлуване на бежанци в България.

Филмът „Граница“ на Елена Йончева беше показан миналата седмица. Според автора на лентата има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението по границата и има пропуски в охраната.

Филмът предизвика полемика между вицепремиерът Валери Симеонов и депутатът от БСП – Елена Йончева.

[ad id=“225664″]

По мнението на Красимир Каракачанов е необходимо по-голямо насищането на оградата с патрули, които да са по-плътно разположени и могат да реагират по-бързо. Той уточни, че такива в момента има, но не са достатъчно.

Министърът отбеляза още, че в някои от участъците камерите наистина не работят, но обясни, че това се дължи на факта, че видеонаблюдението е правено преди 3 години и не е сменяно.

[ad id=“218001″]

Като друг проблем той отчете човешкия фактор. „Колкото и хора да наситим, ако няма система на контрол винаги ще има такива, които ще се изкушат да приберат едни пари и да съдействат на нелегални мигранти. Подобни случаи има, но има и не малко разкрити“, коментира Каракачанов.

„Фактът е, че заградителното съоръжение по българо-турската граница спря това, което се случваше само преди година и половина на гръцко-македонската граница, македоно-сръбската граница и от там – до Австрия – тълпи от десетки хиляди хора“, изтъкна военният министър


image0 (9K)