Каракачанов: Стана авария със „Спартан“. Вторият пилот се обучава за първи

„Да купим нови изтребители, няма да ни реши проблема, това ще е само началото на решаването на проблема“, заяви вицепремиерът

[ad id=“263680″]

“Това, което се случи със самолета „Спартан“, може да се случи – стана авария. В случая става въпрос за трениране на втория пилот, който да стане първи. Става въпрос за обратен завой, при който крилото е закачило пистата. Няма ранени хора от екипажа”. Това каза пред Канал 3 вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод инцидента с единствения ни самолет „Спартан“.

„Разполагаме с много самолети, повечето от които на земята. Да купим нови изтребители, няма да ни лиши проблема, това ще е само началото на решаването на проблема. Трябва да се мисли как да бъда обезпечена технически, така че да се обслужва в България. Решението е взето да се поддържат, т.с да се ремонтират самолетите. Преди няколко дни се обжалва един друг договор за ремонт. За съжаление в България всеки може да жали“, каза той.

„Искаме в Истанбулската конвенция ясно да бъде формулирано определението ”пол”, защото не е ясно какво означава ”джендър”. Определени европейски фактори натискат тази Конвенция да бъде приета“, коментира вицепремиерът.

„Не съм се виждал с Воолен Сидеров, не сме дискутирали как ще гласува на вота на недоверие. Утре като се видим, ще говорим“, каза още той по темата с изявлениата на Волен Сидеров.

[ad id=“236480″]

Каракачанов обясни, че охранителната фирма, срещу която от БСП внасят сигнал в прокуратурата, до преди 8 месеца е управлявана от тях и е била на загуба. ”Сега тя вече е на печалба. Собственост на фирмата може да бъде продадена, за да се намали загубата. След като фирмата има лиценз да купи оръжие, значи има и да го продаде“, категоричен бе той.


image0 (9K)