Карал ли е с 280 км/ч младият бизнесмен с тузарската кола?

Полицията във Велико Търново привика за разпит млад бизнесмен от Дряново, за да обясни, дали е участвал във видеоклип, в който е заснето шофиране с над 270 км/ч.

Клипът е разпространен в социалните мрежи. Екшънът е по улиците на Велико Търново.

31-годишният мъж напусна районното управление без повдигнато обвинение, защото отрича да е участвал в това видео.

Николай Кръстев пристигна във великотърновската полиция с мощен автомобил, същата марка като този от видеоклипа.

„Той изобщо не е шофирал”, заяви адвокатът му.

Разпитът продължи по-малко от два часа. Николай Кръстев поддържа версията, че не е участвал във видеоклипа.

„Първо – моят автомобил не участва в клипа, нито аз участвам в него. Не мога да ви кажа кой е карал автомобила. За мен, човек е минал през Велико Търново, направил си е клип и е заминал за София”, заяви Николай Кръстев.

„Това, което разбрахме от полицаите е, че ще бъдат разпитани всички собственици на такива автомобили, които могат, или поне на теория могат, да развият такава скорост. И ще се опитат да установят, кой го е направил”, заяви адвокатът Любен Казанлиев, цитиран от НОВА ТВ.

Бизнесменът се оказва познат в регион, като почитател на скъпите и бързи коли. Той и семейството му притежават фабрика в Дряново. Майка му е и общински съветник. Според разпитвания, в България има около 30 такива автомобила.

„Във Велико Търново са два. Има продадени за последните две години 30 от един дилър. Този е само визуално тунингован. Всички са ограничени на 250 км/ч. Няма как да се развие 280 км/ч, ако автомобилът не е тунингован. Аз не се състезавам. Ходя на регламентирани състезания, където е позволено да се развие тази скорост”, заяви Николай Кръстев.

След разпита Николай Кръстев си тръгна от прокуратурата. А обвинителите обявиха, че по случая има обвинение  за хулиганство. Засега обаче то е срещу неизвестен извършител.


image0 (9K)