Караянчева: Няма да говоря за Радев като за президент

Няма да говоря за Румен Радев като за президент. Той се заяви като президент на една част от хората, а не като обединител на нацията. Сега има много здравомислещи хора. Радев трябва да поеме отговорността си. Той нарече голяма част от българските избиратели мутри, а самият той работи с мутрите.

Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

По думите й на митинга в подкрепа на ГЕРБ се е говорило за идеи и за политики, а на другият протест не е чула аргументи. „Когато знаеш, че няма как да спечелиш на избори, се опитваш да влезеш в политиката като окаляш другия и използваш черния пиар“, каза още тя.

„Не държим властта на всяка цена. Най-страшното е да изтървем вълната от COVID-19. На първо място е животът и здравето на хората, както и икономическо им оцеляване“, подчерта Караянчева.

Тя прогнозира, че Радев ще събира хора около мантрата за машинното гласуване. „Сега ще си кажа моето мнение: машинното гласуване не е добре за демокрацията. Президентът ще започне да говори как изборите ще бъдат манипулирани. Това е мантра на БСП, той също започва да я повтаря. Те са едно. Трябва да си намери свои тези, а не да краде от тезите на БСП. Той говори за корупция, но го прави на едро. Ето такъв пример е и за охраната на Доган и Пеевски. Аз не мога да кажа дали трябва да има, защото има комисия за тези неща. Но той има законното право да я свика именно тази комисия“, обясни Караянчева.

По думите ѝ никой не иска да затвори устата на хората. „Правете каквото искате, но се пазете и бъдете отговорни“, категорична бе тя и добави, че подкрепя премиера.

 


image0 (9K)