Карим Бензема напусна „Реал“ (Мадрид)

 

Действащият носител на приза „Златната топка“ за най-добър футболист на миналия сезон – Карим Бензема, напуска „Реал“ след 14 години с белия екип, съобщи сайтът на мадридския гранд, цитиран от ЗАРАТА. Церемонията по сбогуване с френския нападател ще се проведе във вторник и на нея ще присъства лично президентът на клуба Флорентино Перес.

 

 

„Реал“ и нашият капитан Карим Бензема се договориха за приключването на неговия блестящ и незабравим период като играч на клуба. „Реал“ изразява своите благодарности и цялата си обич към човека, който вече е една от нашите велики легенди – се казва в съобщението. – Кариерата на Бензема в „Реал“ бе пример за професионално поведение и олицетворява ценностите на нашия клуб. Бензема си заслужи правото да вземе решение за своето бъдеще. „Реал“ винаги е бил и ще бъде негов дом и желае на Карим и на цялото му семейство всичко най-добро в новия етап от живота му“.

 

Засега не се знае къде ще играе Бензема от следващия сезон. Не е ясно и дали ще бъде в състава на „белия балет“ за последния мач от това първенство на Испания – домакинството срещу „Атлетик“ (Билбао) довечера.

 

По-рано медиите в Испания съобщиха, че саудитският „Ал-Итихад“ предлага на нападателя 2-годишен контракт за обща сума от 200 млн. евро, но няма съобщение дали той е приел тази оферта.

 

35-годишният днес Карим Мустафа Бензема премина от „Лион“ в „Реал“ едва на 21 г. през 2009-а. С белия екип на мадридчани той отбеляза 224 гола в 422 мача и стана 4-кратен шампион на Испания, спечели 3 пъти Купата на Краля и 4 пъти Суперкупата на страната. Бензема триумфира по 5 пъти в Шампионската лига и в световния клубен шампионат, а през октомври 2022-ра получи и „Златната топка“.

 

Неговото постижение от общо 21 трофея е клубен рекорд за един футболист в историята на „Реал“.


image0 (9K)