Карти Таро – Жрица, Императрица, Сила или Звезда сте?

В тестето на картите Таро има четири женски архетипа, които съдържат сценарии за женски съдби и описват различни типове жени от гледна точка на основните митологеми на човечеството. Как да определите своя архетип и да приложите тези знания в живота?

Архетипите са „програми“, присъщи на нас, които определят сценариите на целия ни живот. Благодарение на архетипите се формира възприятието за света и себе си, определят се житейските позиции и се очертават приоритети, пише marieclaire. Архетипите се намират в нашето подсъзнание и ни свързват с миналия опит на цялото човечество, от най-древните му времена.

Ако разберем нашия архетип, можем да предвидим развитието на предстоящите събития и да анализираме това, което вече се е случило в живота ни, да осъзнаем силните и слабите си страни и да изберем най-правилната и ефективна стратегия на поведение за решаване на определени проблеми.

Има ли начини да определите кой архетип е доминиращ в живота ви?

Картите Таро могат да ни помогнат в това. Тестето Таро се състои от 78 карти, които обикновено се наричат ​​Аркана. Коренът на думата „Аркан“ се отнася до латинската дума arcanum, което означава „мистерия“ или „загадка“. А това означава, че пред нас са не само 78 карти, а 78 тайни, които са готови да ни бъдат разкрити. Таро може да бъде истински пътеводител за собствения ви живот.

И ако 56-те така наречени малки аркани ни разкриват тайните на причинно-следствените връзки на външното пространство и онези събития, които ни се случват, то 22-те големи аркана са ключовете към вътрешния ред на самия човек и представляват 22 архетипа, включително женски.

Днес ви представяме 4 аркана, свързани с 4-те основни женски архетипа – Жрица, Императрица, Сила и Звезда.

Аркан Жрица – архетип на „девствената богиня“

Това означава, че водещият архетип на жената е една от девствените богини – Артемида, Атина или Хестия, а този архетип дарява жената със самодостатъчност. Тя се превръща в „единствената за себе си“. Душата на такава жена не принадлежи на никого, независима е от мъжете. Тя не се интересува от мнението на патриархалното общество за това какво трябва да направи. Жена с този архетип винаги привлича мъжете като неразгадана загадка.

Този архетип отваря пътищата за самореализация пред жената, където пожелае, дори ако според общоприетото мнение това са мъжки пътища. Тя е подходяща и за самоизразяване чрез всички видове изкуство, творчество, медитация.

Източник: Tialoto.bg

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)