Обявиха основната версия за катастрофата на руския самолет в Черно море

Министърът на транспорта на Русия Максим Соколов заяви, че очевидно е ималo технически проблем на самолета Ту-154, който се разби в Черно море. Той каза, че самолетът буквално се е разпаднал при удара в морето. Това допълнително усложнява разследването. Соколов допълни, че „версията за терористична атака не се разглежда като основна“.

Целият полет преди катастрофата е продължил около 70 секунди на височина около 250 метра, съобщи друг високопоставен руски представител. Самолетът се е движел със скорост от 360-370 километра в час. Командирът на полета е споменал за извънредна ситуация. Това е станало ясно в процеса на разчитане на две от записващите полетни устройства на самолета („черните кутии“).  Третата „черна кутия“ е повредена. Състоянието на другите две е задоволително и в момента ги анализират.

Самолетът с 84 пътници и 8-членен екипаж катастрофира в неделя (25 декември). На борда са били военни, журналисти от три руски телевизии, социални работници и 65 музиканти от военния ансамбъл „Александров“. Всички те загинаха. Пътували за Сирия. Там ансамбъл „Александров“ трябвало да изнесе новогодишен концерт за руските военни в арабската страна.

 


image0 (9K)