Катрин Тасева получи обратно златния си медал, разплака се в ефир

Гимнастичката Катрин Тасева получи отново златния си медал, който продаде в помощ на футболиста със злокачествен тумор на крака Иван Тодоров. Три месеца след благотворителния търг, в предаването „120 минути“ анонимният и до днес купувач върна отличието на шампионката.

Преди няколко месеца Катрин Тасева съобщи публично, че иска да подкрепи млад мъж, който събира пари за тежка операция в чужбина.

„Знам, че и той е спортист, аз също съм спортист. От чисто колегиална гледна точка много се трогнах“, сподели „Златното момиче“.

Три месеца по-късно, без да предполага какво я очаква, Катрин влезе в студиото на „120 минути“ с мисълта, че ще разкаже за предстоящите състезания, в които ще участва. Уж случайно, водещият попита за съдбата на нейния медал и бухалките, с които спечели златото.

Минути по-късно отличието отново бе на врата на шампионката. По молба на дарителя, той остава анонимен. Но по неговите думи – всеки медал трябва да е при шампиона си.

„Има много спортисти с талант – това отново са негови думи – има много талантливи хора с титли, но Катрин е шампион със сърце“, каза водещият Светослав Иванов.

„Благодаря много наистина. Страхотен човек, страхотен жест“, отвърна през сълзи Катрин.

Източник – bTV


image0 (9K)