Кирил Петков увери: С ГЕРБ няма да направим коалиция

Кирил Петков увери: С ГЕРБ няма да направим коалиция

Снимка: БГНЕС

Няма да отстъпим от приоритетите си, като един от най-важните е борбата с корупцията, обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред bTV.

Той добави, че от бившата управляваща коалиция са поставили приоритетите върху неща, които са важни за Бълария.

Още по темата

25 сеп 2022 17:07

321

25 сеп 2022 15:42

137

„Социалният пакет беше един от тези приоритети. Вторият приоритет беше антикорупцията. Реално и БСП, и ние, и „Демократична България“ се съгласихме, че законът за КПКОНПИ трябва да бъде променен“, заяви още Петков.

Той коментира и какви коалиции са възможни и невъзможни.

„С ГЕРБ няма да направим коалиция, докато го господин Борисов е лидер и по принцип в ръководството изглежда са хора, които не само че, според мен, не биха били готови да направят промяна в съдебната система, те са зависими от съществуващата съдебна система. Тези хора наистина се страхуват. Искам да кажа всеки, който ръководи ГЕРБ и го е страх от работеща съдебна система – не може да бъде наш партньор за правене на промените, които са нужни“, заяви съпредседателят на ПП.

Според бившия премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков няма никакво съмнение, че референдумите в окупирана Украйна не са честни и свободни.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)