Кметът Живко Тодоров: България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват

ЗАРАТА: Кметът Живко Тодоров в Тракийски университет: България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват

„Тракийски университет е гордост за Стара Загора, развивайте го и дерзайте. България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват в живота и да теглят държавата напред“, каза по време на тържественото откриване на старозагорската Алма матер, кметът Живко Тодоров. Той благодари на студентите за техния избор за обучение във висшето учебно заведение и им пожела ползотворна учебна 2021-2022 година.

 

„Тракийски университет е едно от най-иновативните и прогресиращи висши учебни заведения през последните години. Той не е само локален и национален, той е интернационален университет. През последните години разкрихме нови 15 специалности и 100% от държавната поръчка беше запълнена до 15 август “, поздрави студентите студентите ректорът доц. Добри Ярков. Той допълни, че близо 2000 са първокурсниците, които ще прекрачат прага на Тракийски университет.

Ана-Мария Боянова и Андрей Казаков получиха символичния Ключ на знанието по време на тържественото откриване на Академичната нова учебна година в Тракийския университет.

На откриването присъстваха още доц. Крум Неделков – заместник-министър на земеделието, храните и горите, директорът на БАБХ д-р Христо Вълчанов, зам.-кметът Иванка Сотирова, областният управител Иван Чолаков, директори на училища, студенти и гости.


image0 (9K)