Кметът Живко Тодоров и ресорният му заместник Красимира Чахова поздравиха старозагорски спортисти за успехите им

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров връчи специални плакети на братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, които за пореден път прославиха града си при вдигането на тежести, видя ЗАРАТА. Старозагорците се представиха достойно по време на европейското първенство в арменската столица Ереван през април. Валентин Генчев спечели бронзов медал в изтласкването в категория 67 кг. Той е носител и на приза „Спортист на годината – 2022“ на Стара Загора.

„Запомнете имената на Валентин и Габриел – тепърва ще се чува за тях. Щастлив съм да посрещна едни от най-перспективните старозагорски спортисти“, каза кметът Живко Тодоров. Той поздрави и треньорите на щангистите, както и всички подкрепящи развитието на младите спортисти в общината. Тодоров обяви, че Община Стара Загора ще осигури от резервния фонд жилища за младите щангисти.

23-годишният Валентин и 20-годишният Габриел споделиха, че се подготвят за следващите спортни предизвикателства и очакват още медали. Те благодариха за изключителната подкрепа на кмета Живко Тодоров, както и на Община Стара Загора.

Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов поздравиха още двама старозагорски спортисти – боксьорите от клуб „Стара Загора“ Неделин Вълчев и Васил Кацаров. Неделин Вълчев извоюва златен медал на Държавен отборен първи кръг във възраст 13-14 години и Купа България – първи кръг.

„През 2017 година ремонтирахме помещението, в което тренира клубът по бокс, намиращо се в сградата на XI ОУ „Николай Лилиев“. Радваме се, че успехите се множат все повече и има интерес към този вид спорт“, сподели по време на срещата с младите боксови надежди Красимира Чахова.

„Боксът е труден спорт, но е и изкуство. Целта ни е да привлечем интереса на децата, да бъдат в залата, да спортуват. Сравнително млад клуб сме – само на 5 години, но вече изграждаме 5-и шампион и това ни мотивира“, уточни Красимир Станев, управител на БК „Стара Загора“.

 

В момента трениращите деца и юноши са около 50, като сред тях има и момичета, както и деца със специални образователни потребности, каза треньорът от клуба Георги Василев. „Искаме всички да се чувстват значими и ценени, спортът спомага за това. Не ни е самоцел да правим само елитни спортисти, но и да бъдем полезни на децата. Да предизвикаме любов към спорта“, допълни той.


image0 (9K)