Стара Загора

Кметът Ивайло Крачолов даде старт на бизнес проект в Чирпан

Кметът Ивайло Крачолов даде старт на бизнес проект в Чирпан, научи ЗАРАТА

Близо стотина души ще работят в мебелната фабрика след финализирането на бизнес етапите, стана ясно днес. Две трети от работниците в момента са чирпанлии

Успех на новия модерен инвестиционен проект в Чирпан, пожела кметът Ивайло Крачолов при стартиране разширението на водеща в България мебелна фирма, избрала града за своето бизнес развитие (“Роси” ЕООД). Кметът и собственикът Валентин Колев разбиха шампанско като традиционен символ за „на добър час!“ в начинанието. В ритуала участваха и проектантът арх. Веселин Беров, и мениджърът по бизнес и развитие в строителната компания „Кастело Прикас“ Йордан Радоев, която е обещала да завърши ангажимента си по изграждането за 3 дни.

„С приключването на този обект завършва първият етап на един мащабен наш проект: Чирпан да стане логистична база на „Роси“. Тук е производството ни вече, разбираемо е и логистиката да е до него. Приятно съм изненадан от отношението на кмета към бизнеса – имаме неговата моралната подкрепа, но понякога тя е повече от всичко. За индустрията е важно съотношението: бизнес проект – Община – работна ръка, по което става ясно развитието за един град“, подчерта Колев, припомняйки историята на 20-годишното дружество за производство и търговия на материали за мебели.

„Общината да бъде забелязана от инвеститорите, това беше една от моите мечти в началото на мандата, в тяхно лице да имаме сериозни партньори, които да реализират както своите бизнес планове, така и трудова заетост за жителите“, сподели пред журналисти Крачолов. По думите му вече се вижда инвестиционен интерес към Чирпан, особено след икономическия форум, който бе реализиран преди 3 месеца. За този период Общината е потърсена от няколко инвеститори, които искат да реализират проектите си в града на Яворов. За кмета са важни работните места, които ще открият предприемачите. „Близо стотина души ще работят в мебелната фабрика след финализирането на бизнес етапите, стана ясно днес. Две трети от работниците в момента са чирпанлии. Ето това е важно за жителите“, заключи кметът Ивайло Крачолов.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Слънчева неделя, след обяд ще има условия за градушки

Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°С...

51 минути ago

Арда Кърджали обърна с 2:1 Ботев Пловдив

Хората на Белия стигнаха до успеха след автогол в края...

56 минути ago

Промени в движението на влаковете София – Северна България от 13 май

Актуална информация на гише "Информация", касите и тел. 02/931 11 11...

2 часа ago

„Ботев“ (Пловдив) с позиция: Нямаме намерение да напускаме своя стадион

Комуникацията с Община Пловдив е на изключително добро ниво...

2 часа ago

Рафаел Надал с тежка загуба в Рим от Хуберт Хуркач

Испанецът отстъпи с 1:6, 3:6 пред поставения под номер 7...

2 часа ago

Русинова пита: СДВР дали ли са съгласие за реорганизацията на „Патриарха“?

Протоколът на транспортната комисия в СО е съмнителен, каза тя...

3 часа ago
image0 (9K)