Кметът на Пловдив с апел за ваксинация към общинарите си

Кметът на Пловдив с апел за ваксинация към общинарите си

Снимка: БГНЕС

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна към служителите на администрацията в Общината с призив да се ваксинират. Писмото е разпространено до всички служители на общинската и районните администрации, както и до общинските предприятия.

„Ковид – 19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Единственият начин да се върнем към нормалния си начин на живот е масовата ваксинация“, се казва в обръщението на градоначалника, цитирано от БНР.

Още по темата

4 ное 2021 06:03

214

„Ние като общински служители е необходимо да бъдем пример за останалите и да подходим с разум. Служебните ни ангажименти ни налагат да работим и да се срещаме с много хора, което е рисково в тази динамична епидемиологична обстановка. За да пазим себе си, семействата си, колегите си и хората, с които работим, е необходимо да вземем всички превантивни мерки“, апелира кметът Здравко Димитров като добавя, че той и всички зам.-кметове на общината са вече напълно ваксинирани.

По думите му е притеснителна тенденцията, че голяма част от българското население, за които няма медицински противопоказания, отказват или отлагат да се ваксинират и допълва, че няма основание народът да се съмнява в постиженията на науката и да не следва опита на повечето европейски държави.

 

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)