Кметът на Симитли: Не съм спал с Бойко Борисов (видео)

„Не ме занимавайте с глупости, не съм спал с премиера, приятна вечер“, това заяви пред „Актуално“ кметът на Симитли Апостол Апостолов след появилото се вчера скандално видео.

На клипа се вижда тържество на площада в симитлийското село Черниче, където шефът на строителната фирма „Агромах“, Методи Бачев, видимо подпийнал, се провиква на всеослушание: „Кметът на Симитли, Апостол Апостолов, е е*ал премиера Бойко Борисов“.

След това той нарежда на Краси Радков от екипа на „Шоуто на Слави“ да се отпусне и да се прави на премиера, явно за забавление на публиката.

В редица медийни публикации „Агромах“ е определяна като близка до ГЕРБ компания. Само в периода 10.09.2014 г. – 04.04.2016 г. дружеството е сключило договори на обща стойност от 293 790 785 лева.

В началото на март прокуратурата започна мащабно разследване срещу „Агромах“ ЕООД и свързаната с нея „Пътища Пловдив“, зад които стои благоевградският бизнесмен Христо Савев.

Двете компании са с изключително висок процент на успеваемост при участието си в обществени поръчки. „Агромах“ е излязла като победител в 85% от процедурите, в които е кандидатствала, а „Пътища Пловдив“ е отнесла конкурентите си в 88% от търговете.

От прокуратурата обявиха, че тези компании са източвали ДДС чрез верига от дъщерни дружества, които от своя страна са сключвали договори с фирми фантоми. Чрез тази схема двете големи строителни фирми са ощетили държавната хазна с 14 милиона лева невнесен ДДС само в рамките на година и половина.

„При претърсванията и изземванията в гр. Лом са открити и иззети златни накити на стойност около 500 000 лв. При извършване на процесуално-следствените действия в базата на „Агромах“ ЕООД в района на Благоевград, служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро“, съобщиха тогава от прокуратурата.

През 2014 година благоевградската фирма купува „Пътища Пловдив“ от бизнесмена Георги Гергов. След това компанията спечели строителството на отсечка по магистрала „Струма“ и връзката между аутобаните „Марица“ и „Тракия“.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)