КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември

КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември

Снимка: БГНЕС

От 1 ноември минималната работна заплата трябва да стане 700 лева. За това настоя при среща с БСП лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

„Ние смятаме, че още от 1-ви ноември минималната работна заплата може да стане 700 лева. Увеличението е неутрално към Бюджета, тоест даже по-скоро е позитивно. От 1-ви януари, знаете нашето предложение – 760 лева с този ръст, с който върви, за да стигне до края на мандата 1240 за минималната работна заплата, и средната – около 2460“, каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

12 окт 2021 13:17

38

От най-големия синдикат настояват и за въвеждането на компенсации за всички бизнеси заради високите цени на тока.

Предвиждат се и компенсации за домакинствата. Сред предложенията на КНСБ за спешни мерки е да бъде актуализиран и прагът на бедност на 460 лева. Синдикатът предлага въвеждане на целево енергийно подпомагане, както и нова Covid-добавка за хора, които се лекуват у дома.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че трябва да се вземат адекватни мерки за подпомагане на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47-то Народно събрание.

„Пакет от мерки, спешни за първите сто дни на парламент, като законодателни инициативи, и на правителство, бюджетът за 2022-ра и тригодишната прогнозна рамка към него. Смятаме, че сме притиснати от времето и в момента би трябвало всички политически партии, които се вижда, че ще влязат в следващия парламент, предварително да се подготвим по тези въпроси“.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)